Wat is Holistische Therapie?

holistische therapie

 

Holistisch komt van het Griekse woord ‘Holos’ en betekend de behandeling van het gehele lichaam; geest, lichaam, ziel en alle emoties als één geheel. Door niet alleen de eerste symptomen aan te pakken, holistische therapie zal dieper op zoek gaan naar het onderliggende probleem door rekening te houden met de mentale, fysieke, emotionele en spirituele gezondheidstoestand en welzijn van de patiënt. Het doel is om te werken naar een herstelde balans in het lichaam zelf waardoor de kwaliteit van leven bij de patiënt drastisch verbeterd wordt.

3 energie velden

Holistische therapie is zeer effectief in het opsporen van talloze fysieke en emotionele zorgen. Het wordt hierdoor steeds vaker gebruikt door mensen die de balans en harmonie binnen zichzelf willen terugvinden. Daarnaast is het ongelofelijk populair onder mensen die last ondervinden van chronische stress zoals een burn-out.
Onderzoek wijst uit dat bij het nemen van ‘een stapje terug’ voor holistische therapie kan bijdragen aan minder stress, meer rust/ontspanning te vinden en de algemene gezondheid te verbeteren.
Bij holistische therapie werken wij met 3 soorten energie velden.
Lichaam – fysieke energie
Geest – rust en gemoedsrust
Ziel – spirituele energie. Hou van jezelf en leer te accepteren wat dat betekend.

Door gebruik te maken van holistische therapie kan ik jou helpen bij het vinden van de balans tussen de 3 bovenstaande energievelden. Hiervoor zal ik gebruik maken van de volgende technieken; NEI therapie (Neuro Emotionele Integratie) Homeopathische remedies, Bloesem remedies, Beperkende banden verbreken, (Therapie geïntroduceerd door Phyllis Kristal), werken met 5 elementen, chakras en meridian banen, archetypes en levensboompad.

Holistische behandeling is, een gevolg op iets dat sommige mensen zien als een meer reactionaire benadering van gezondheid – de neiging om alleen symptomen te behandelen in plaats van de oorzaak te vinden en te behandelen. Veel mensen ondervonden dat traditionele medicijnen niet werkten en maakte de overstap naar holistische medicijnen met de hoop dat hun beoefenaars het complexe probleem van hun ziekte begrijpen, dieper zoeken naar de bron van het probleem en hierdoor hun behandeling focussen op het gehele lichaam en niet alleen op de “voor de hand liggende” symptomen.

"Elk symptoom heeft een emotionele reden"

 

Voor vragen neem dan gerust contact met ons op

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren